Selectează o Pagină

Nu har jag varit på plats på PaceUP i någon vecka. Höll på att få en hjärnblödning när jag trodde att all den data om min träningen genom åren skulle kastas bort när Funbeat går i graven. Har registrerat träning på Funbeat sedan 2005, så det blir alltså 14 års träning som i bästa fall skulle hamna i ett excelark i molnet med mina farhågor.
Ska vara ärlig. Först var jag (lindrigt sagt) skeptisk till PaceUP, och uttryckte mig inte helt positivt till migreringen. Det är sällan jag använder så många ilskna Emojis på en gång i sociala medier som denna gång. Det såg inte ut som att jag skulle få med mig någon info alls från Funbeat då varken aktiviteter eller kommentarer syntes i första skedet i överföringen. När saker med tiden laddade upp på sidan så dök både det ena och det andra jag saknat upp. Nu känns det bättre. Känsligt sånt där. Haha. Det slutade med att jag var tvungen att dementera många farhågorna och erkänna mig besegrad.
Saknar fortfarande att kunna visa översiktlig statistik över en längre period. Att kunna styra vad jag vill se i diagrammen i statistiken. Jag vill kunna se översiktligt hur olika saker förändrats hela perioden från 2005 till nu (2019), inte bara 4 år i taget. Har inte heller hittat någonstans att kunna sätta mål för att tävla mot mig själv. Till exempel att jag ska träna ett visst antal minuter under en vecka eller månad. Ett visst antal pass löpning eller längdskidor under en egenhändigt vald period. Att detta sedan visas snyggt och lättillgängligt i app och på webbsida så att jag kan bli peppad att göra min planerade träning utifrån mina egna svårigheter och utmaningar. Nu förstår jag det som att det inte är själva affärsidén med denna app/website så det kommer kanske aldrig att hända heller. Det får tiden utvisa. Det är det bästa alternativ jag har hittat hittills i alla fall, så jag hänger kvar ett tag.
Ska försöka hålla kommande inlägg till renodlade reflektioner om träningen jag gör. Lutar åt ett tema om dråpliga träningseffekter över 40, när man inte begriper att man hamnat i den ålderskategorin. När man tänker 10 år fel och tror man är  strax över 30. I klass med vad som händer när man försöker träna som en 20-åring, men med det förfall och de förslitningar som tydligen ofrivilligt kommit med livets alla… eh… år. Fasen också.